PROJECT:  Herontwerpen priv├ętuin te Keerbergen


DE OPDRACHT: Herontwerpen van de tuin en inrichting van een achterliggend stuk bos. In 2015 had de klant een gedeelte van de tuin laten aanleggen maar is hier niet helemaal tevreden van. De grote cirkelvormige multifunctionele ruimte in dolomiet, de ligging van het terras en de kleine waterpartij wensen ze te behouden. Daarnaast vraagt de klant een bijkomend terras aan de zijkant van de woning met een ruimte voor een barbeque. De voortuin (momenteel enkel gras) waar de bestaande draadafsluiting behouden blijft, moet zorgen voor wat meer gezelligheid en privacy. De beplanting moet vrij onderhoudsvriendelijk zijn en een voldoende afwisseling van kleur en bloemen bevatten. Het ontwerp is een combinatie van strakke structuren en gebogen lijnen die doorbroken worden door organisch gesnoeide vormen. Deze maken tevens mee de overgang maken naar het bosgedeelte. De beplanting bestaat voornamelijk uit een wintergroene bodembedekking, verschillende soorten siergrassen en accenten in kleur van oa Liriope en Salvia. Voor de overgang naar het bosgedeelte wordt  er ondermeer gebruik gemaakt van varens. De opdrachtgever zal alle werken gefaseerd in "zelfbouw" uitvoeren onder onze begeleiding. "Bart Tempels Tuinarchitectuur" zorgt voor de aanlevering van alle benodigde materialen.