gezellige stadstuin

Deze kleine stadstuin toont aan dat een tuin niet steeds groot hoeft te zijn om ervan te kunnen genieten en relaxen. Op deze kleine oppervlakte van slechts 40m²  zorgen een uitgekiende indeling, beplanting en materiaalgebruik voor een oase van rust. 

De opdracht:

Deze kleine tuin van 40 m² achter een gesloten bebouwing bestond, op een hoekje met verwilderde bamboe na, volledig uit grijze betontegels. De nieuwe eigenares zoekt een manier om dit om te toveren in een gezellig stadstuintje waar ze naast zoveel mogelijk groen, ook een tafel voor 6 personen kan plaatsen en aparte loungezetel. Daarnaast moet het poortje achteraan, dat toegang verschaft aan een kleine parking, bereikbaar blijven.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Het tuinontwerp:

Door de beperkte plaats was het belangrijk dat de verschillende zones nog contact hadden met elkaar maar dat er toch ook een zekere afscheiding bestond. Daarom werd er gebruik gemaakt van schermen opgetrokken in hardhouten palen die vertikaal maar met enige tussenruimte opgesteld werden. Dit geeft een afbakening van de ruimte terwijl het visueel toch vrij transparant blijft.

Om een nog groter ruimtelijk gevoel te creëren werd het hardhouten loungeterras wat hoger geplaatst, toegankelijk via enkele treden en werd er gebruik gemaakt van verschillende plantbakken.

Naar beplanting toe werd er centraal een meerstammige solitair geplaatst om wat natuurlijke schaduw te werpen op het bijna zuidelijk gerichte terras. Een verder verruimend effect werd bekomen door een grote variatie in beplanting. Zo is er telkens iets nieuws te ontdekken en verandert de tuin geregeld van uitzicht.

Rondom werd een Taxushaag in combinatie met een hardhouten afsluiting voorzien waarbij ’s avonds de wandverlichting voor extra sfeer en gezelligheid zorgt.

Ontdek ook andere projecten

Scroll naar boven