sfeervolle Tuin

In deze onderhoudsvriendelijke tuin  is het niet moeilijk om tot rust te komen en te relaxen. De strakke moderne lijnvoering  vormt een mooi contrast met de klassieke woning. Een waterval in de vorm van een klein kanaaltje en een centraal ingeplant ornament zijn ware blikvangers en zorgen voor een extra dimensie en beleving in deze tuin. 

De opdracht:

Het verhaal begint bij de aankoop van deze woning. De tuin was door de vorige eigenaars zelf aangelegd en gaf een verwaarloosde en onverzorgde indruk. Een lange oprit naast de woning loopt tot achteraan in de tuin en gaf uit op een onaantrekkelijke houten overkapping en achteraan keek men uit op een witte gevel van een achterliggend magazijn. De woning was dan wel de droom van deze klant, de tuin was dit zeker niet. Aangezien de nieuwe eigenaars bekend waren met de meerwaarde van een goed doordacht tuinontwerp werd de opdracht aan ons toevertrouwd om deze tuin van een totale makeover te voorzien. Het bijgebouw achteraan wou men wel graag behouden en opfrissen, het nieuwe terras mocht iets groter en we dienden een plaats te  voorzien voor een tuinornament en het geluid van water was eveneens een vereiste, maar geen vijver.

Er stond weinig op het verlanglijstje waardoor er ruimte was om zelf het ontwerp aan te vullen met enkele inventieve voorstellen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Het tuinontwerp

Aangezien de oprit langs de woning doorliep tot in achtertuin was deze vrij dominant gezien de beperkte oppervlakte van de tuin.

Door deze te begrenzen aan de achtergevel en een as te creëren zou dit deel meer betrokken kunnen worden bij de rest van de tuin. Deze as krijgt een eindpunt met een houten paneel waarvoor enkele hoog opgaande plantbakken letterlijk in de spots worden geplaatst. Door de toevoeging van stapstenen en enkele hoog opgaande veren van Liquidambar vormt dit een fantastische toegang tot de achtertuin die ’s avonds nog meer tot zijn recht komt door enkele strategisch geplaatste verlichtingspunten.

Twee gevels van het bijgebouw worden afgewerkt met een nieuwe houten wand in padoek die ook aan de andere zijde in de tuin terugkomt om te zorgen voor wat meer privacy.

Het probleem van de lelijke achterwand werd opgelost door de aanblik te filteren met een groen scherm in de hoogte en door ervoor een verhoogt plantvak te voorzien.

De toegang tot het bijgebouw gebeurt via een houten pad, geflankeerd door siergrassen, en met als eindpunt een sierlijk beeldje dat centraal staat in dit ontwerp.

Voor het geluid van het water werd er een ontwerp gemaakt van een waterkanaal in aluminium dat vertrekt vanuit een wand en uitgeeft in een waterbak met keien waarin eveneens een plantvak met Japans bloedgras verwerkt werd.

Het resultaat is een stijlvolle en onderhoudsvriendelijke tuin waarin je direct tot rust kan komen na een lange werkdag of waar je vrienden en familie sfeervol kan ontvangen.

Ontdek ook andere projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.  Meer info

Scroll naar top