Strakke Gezellige tuin

Een strakke tuin kan ook sfeer en gezelligheid uitstralen. De strakkere en hardere lijnen in dit tuinontwerp worden verzacht door te werken met enkele zorgvuldig uitgezochte materialen en het voorzien van een gevarieerde beplanting in combinatie met meerstammige solitairs en groene wolken. Van het beperkte hoogteverschil in de tuin wordt handig gebruik gemaakt door het voorzien van enkele treden en de integratie van een zitkuil.  

De opdracht:

Van bij de start van het ontwerp van de woning waren we betrokken bij het ontwerp van deze tuin. Aangezien het een hoekperceel betreft en de woning centraal hierop wordt ingeplant, moet er een doordachte oplossing komen voor het optimale gebruik van de volledige beschikbare oppervlakte.

In combinatie met de indeling van de woning werd reeds vroeg in het ontwerpproces de verschillende tuinzones en hun functies bepaald. Het resultaat is een tuin waar heel wat in te beleven valt en ieder gezinslid wel ergens zijn favoriet plekje heeft gevonden 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Het tuinontwerp:

De woning is strak maar met subtiele insprongen en variaties in de gevel. Ook het contrast tussen de verschillende materialen springt direct in het oog en geeft mee vorm aan het algemene beeld van deze woning. Deze visie werd doorgetrokken in het tuinontwerp door de combinatie van enkele materialen. Zo wordt er gebruik gemaakt van polubeton voor de oprit en de paden, in combinatie met basalt. 2 belangrijke functionele assen worden uitgevoerd in kleiklinkers waardoor er een mooi contrast ontstaat en deze paden extra benadrukt worden. 

De rechtlijnigheid van het ontwerp wordt gebroken door het toepassen van een weelderige beplantingkeuze in combinatie met prachtige meerstammige solitairs en groene wolken in Taxus.  

Ontdek ook andere projecten

Scroll naar boven