PROJECT:  Luxetuin met zwembad en waterval te Putte


DE OPDRACHT:


Dit gezin uit Putte nam reeds voor de bouw van hun woning contact met ons op om alle mogelijkheden optimaal te benutten en de werken zo efficiƫnt mogelijk uit te voeren.

Deze klanten genieten graag van zijn tuin, ze willen er vooral rust en ontspanning vinden na lange werkdagen en een plaats voor het uitoefenen van de man zijn hobby als imker.

Naast een aantal bijenkasten die een prominente rol moeten krijgen in de tuin, prijkt er bovenaan het verlanglijstje eveneens een zwembad met ruimte voor enkele ligstoelen en een buitendouche. Een terras voor een tafel en een loungezetel mogen eveneens niet ontbreken.


Van het aanwezige niveauverschil in het terrein wordt optimaal gebruik gemaakt door aan de achterzijde van het zwembad een decoratieve keerwand te voorzien met een ingebouwde waterval als blikvanger.  Een speelse zwevende trap in betonelementen nodigt uit een tweede deel van de tuin te ontdekken waar 5 bijenkasten centraal en zichtbaar in de tuin geplaatst worden. Zo worden ze een echte eyecatcher waarvan de beplanting trouwens zorgvuldig werd geselecteerd in functie van de bijenpopulatie en het oogsten van hun honing.