PROJECT:  Tuin alleenstaande woning te Kampenhout


DE OPDRACHT: 


De klant vraagt een esthetische en praktische oplossing voor de integratie van een terras ruimte voor een loungezetel en de verbinding hiervan met de rest van de tuin. Het probleem is hier voornamelijk het hoogteverschil van 150 cm tussen het niveau van de woning en dat van de tuin


Niet onbelangrijk: Naast de woning loopt een mooie meanderende beek die aan het zicht onttrokken wordt door hoge struiken. Een voorstel om de beek meer te betrekken bij de tuin en het zicht hierop open te houden werd enthousiast onthaald. De tuin zal hierdoor ook een opener en natuurlijker karakter krijgen.


De strakke architectuur van de woning werd hernomen in het tuinontwerp.

In de voortuin vallen de strakke vlakken in polybeton en de toegangspoort op. Samen met de doordachte beplanting vormen ze een echt visitekaartje.

Achteraan werden verschillende niveau’s gecreëerd van beplanting en terrassen, met elkaar verbonden door ruime trappen, grote plantbakken, strategisch geplaatste groene wolkstructuren en meerstammige struiken. Hierdoor bekomt men een open zicht op de meanderende beek.


De strakke lijnvoering vloeit op een onopvallende manier over in een meer natuurlijk en speels tuinontwerp. Een opvallend kronkelend pad, geïnspireerd op de kronkelende beek, speelt hierin een hoofdrol en nodigt uit om de rest van de tuin hierlangs te verkennen en te beleven.