Moderne tuin met niveauverschillen

Het resultaat van dit tuinproject is een huwelijk tussen de strakke en natuurlijke lijnen. De moderne en strakke vormgeving van de woning wordt doorgetrokken in de voortuin en de terraszone. Een contrastrijke tuin, zowel in vormgeving als in beplanting waar gekozen werd voor een ruime variatie.

De opdracht:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De opdracht:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Het probleem dat zich in dit mooie tuinproject stelde, was voornamelijk het hoogteverschil tussen de woning en het niveau van de tuin. Aan de achterzijde was dit niveauverschil 150cm dat door de bewoners overbrugd werd door een zelfgemaakte trap in betonelementen.

Aan de linkerzijde wordt het perceel begrensd door een meanderende beek en een bos dat aan het zicht onttrokken wordt door bramen en andere woekerende planten.

De woning is een strak ontwerp, uitgevoerd in gevelsteen met witte accenten. De opdrachtgevers vragen om deze lijn door te trekken in de tuin maar toch ook de link te maken met het natuurlijke van de omgeving. Ze wensen een mooie inkom met achteraan een terras dat aansluit op het niveau van de woning in combinatie met een loungeterras.

Aan de linkerzijde wordt het perceel begrensd door een meanderende beek en een bos dat aan het zicht onttrokken wordt door bramen en andere woekerende planten.

De woning is een strak ontwerp, uitgevoerd in gevelsteen met witte accenten. De opdrachtgevers vragen om deze lijn door te trekken in de tuin maar toch ook de link te maken met het natuurlijke van de omgeving.

Het tuinontwerp

Een voorstel om de beek meer te betrekken bij de tuin en het zicht hierop open te houden werd enthousiast onthaald. De tuin zal hierdoor ook een opener en natuurlijker karakter krijgen.

De rechtlijnige architectuur van de woning werd zoals gevraagd, hernomen in het tuinontwerp voor de delen die aan de woning gelegen zijn.

In de voortuin vallen de strakke vlakken in polybeton en de toegangspoort op. Samen met de doordachte beplanting vormen ze een echt visitekaartje. Daarnaast zorgt een brede trap voor de begeleiding naar de voordeur. 

Achteraan werden verschillende niveau’s gecreëerd van beplanting en terrassen, met elkaar verbonden door ruime trappen, grote plantbakken, strategisch geplaatste groene wolkstructuren en meerstammige struiken om een open zicht op de meanderende beek te behouden.

Deze strakke lijnvoering vloeit verder op een onopvallende manier over in een meer natuurlijk en speels tuinontwerp. Een opvallend kronkelend pad, geïnspireerd op de kronkelende beek, speelt hierin een hoofdrol en nodigt uit om de rest van deze  tuin hierlangs te verkennen en te beleven.

Ontdek ook andere projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.  Meer info

Scroll naar top