Relaxtuin met zwembad

Dit tuinontwerp met een zuiders tintje bouwt verder op de strakke lijnen van de moderne woning en vormt een mooi contrast met de weelderige en bloemrijke aanplantingen. Door ook het aanwezige niveauverschil op een creatieve manier uit te spelen krijgt deze tuin extra dynamiek en stijl. De opvallende waterval aan het zwembad is een echte blikvanger waardoor het echt relaxen en genieten wordt in deze fantastische tuin.       

De opdracht:

Bij dit nieuwbouwproject is er een hoogteverschil in het terreinprofiel dat naar achter toe geleidelijk omhoog loopt. Van bij de start van de bouwplannen waren de opdrachtgevers reeds zelf aan de slag gegaan met het schetsen van enkele ideeën en mogelijkheden voor de indeling en inrichting van hun toekomstige tuin bij hun nieuwe woning. Maar de optimale integratie van het zwembad in combinatie met de woning, het terras en de rest van de tuin bleef voor hen een grote hindernis.

Onder andere om deze reden nam dit gezin uit Putte reeds voor de bouw van hun woning contact met ons op.

De opdracht hield onder andere in om een creatieve oplossing te zoeken voor het niveauverschil en een aangename, sfeervolle tuin te creëren waar men rust en ontspanning kan vinden na een lange werkdag. Naast de inplanting van een zwembad met buitendouche en tuinberging moet er ook ruimte voorzien worden voor het uitoefenen van de man zijn hobby als imker – aangepaste bloeiende planten zijn een must – en voldoende speelruimte voor de kinderen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Het tuinontwerp:

Bij de presentatie van het voorontwerp werd het voorstel om het zwembad net iets hoger in te planten dan het (lounge)terras en achteraan een keerwand met waterval te voorzien, met veel enthousiasme onthaald. Zo ontstaat er op het loungeterras het gevoel van een zitkuil en wordt toch het zicht op het zwembad en de siertuin niet ontnomen. Via een tuintrap die geflankeerd en begrensd wordt door enkele plantbakken ga je van het niveau van de woning naar het hoger gelegen zwembad. Een houten pad uitgevoerd in padoek balkjes en zwevend geplaatst om het geheel een lichter uitzicht en gevoel te geven, leid je naar de luxueuze buitendouche en zonneterras naast het zwembad.

Ook de zwevende trapelementen in zowel de voor- als de achtertuin en de centrale inplanting van de bijenkasten waren een schot in de roos.  Door de prominente, centrale plaats die de bijenkasten toegewezen krijgen worden ze een echte blikvanger in de tuin. De omkadering ervan met een metaalconstructie versterkt dit nog verder.

De berging met technische ruimte wordt achter het zwembad op een hoger niveau ingepland maar volledig van het zicht onttrokken door een decoratieve houten wand in padouk die tevens dienst doet als eindpunt van het eerste deel van deze tuin. Een speelse zwevende trap nodigt je uit om het tweede deel van de tuin te ontdekken waar een bijgebouw, een groentetuin en speelruimte voor de kinderen hun plaats vinden. Door centrale inplanting zijn de 5 bijenkasten niet alleen een eyecatcher in de tuin maar zorgen ze ook via enkele stapstenen voor de overgang tussen de twee tuinzones.

De beplanting bestaat uit zorgvuldig geselecteerde beplanting, enerzijds uitgekozen op basis van hun nectar-en stuifmeelwaarde, anderzijds op basis van het bloeitijdstip. Ook het gebruik van meerstammige solitairs en wintergroene “wolken” vormen mee de basis van deze prachtige relaxtuin. Stijlvol en natuurlijk.

 

Ontdek ook andere projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.  Meer info

Scroll naar top